Wie Wij Zijn Tri Jaya Tour & Travel
Uw reisorganisatie op Sumatra

Tri Jaya Tour & Travel is opgericht in 1991 door Diana Pardamean, die daarvoor als Nederlands– en Engels sprekende gids op Sumatra werkte voor Nederlandse, Europese en Amerikaanse gasten. Sinds 1991 hebben Diana Pardamean en haar echtgenoot, de Nederlandse historicus Dirk A. Buiskool PhD en hun capabele en enthousiaste Indonesische staf, hun succesvolle reisbureau Tri Jaya Tour & Travel ontwikkeld.

Hotel Deli River en Restaurant Omlandia

In 2006 openden we ons Hotel Deli River met Restaurant Omlandia. Hotel Deli River en het restaurant zijn gelegen buiten Medan in een rustige omgeving. We hebben een prachtige tuin waar u aan het drukke Medan kunt ontsnappen en kunt genieten van de natuur, prachtige bloemen en de vogels. Het concept van Hotel Deli River is een kleinschalig milieuvriendelijk familiehotel.

Indonesië Tours

 

De Indonesische archipel bestaat uit vele eilanden met uiteenlopende culturen en landschappen. Tri Jaya Tour & Travel organiseert op maat gemaakte reizen door geheel Indonesië.

Op Sumatra brengen we u naar de meest indrukwekkende plaatsen van het eiland zoals het Tobameer, schilderachtig West Sumatra, tropische eilanden voor de kust, het orang utan rehabilitatie centrum in Bohorok en de olifanten in Tangkahan.

Naast Sumatra organiseren we op maat gemaakte programma’s over Java, Sulawesi, Bali, Flores en Komodo. Wij bieden reizen aan over Java, naar Jogyakarta, het culturele centrum van Java met haar beroemde tempels zoals de Borobudur, naar de Bromo vulkaan alsmede naar andere hoogtepunten van Java.

Vanuit Java kunt u oversteken naar Bali, het goden eiland, naar Lombok en de Gili-eilanden. In Oost-Indonesië bieden wij reizen aan over het bloemen eiland Flores, vaak gecombineerd met  Komodo waar u het grootste reptiel ter wereld kunt zien. Een andere fraaie bestemming is Sulawesi met de beroemde Toraja Hooglanden.

 

Historische tours

Tri Jaya is gespecialiseerd in Culturele en Historische Reizen.

Naast de hoogtepunten van Indonesie verzorgen wij speciale historische, culturele en architectuur  reizen. Deze reizen zijn bedoeld voor diegenen met persoonlijke herinneringen en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Indonesische geschiedenis.

We verzorgen speciale culturele en architectuur tours alsmede programma’s over de koloniale historie. Het kan nog steeds gevonden worden op plantages, bedrijfsgebouwen en koloniale huizen. Het is de andere onbekende kant van Indonesie. We vertellen het verhaal en brengen u er naar toe.

Tri Jaya heeft veel gasten die op zoek zijn naar het verleden, inclusief naar de locaties van voormalige Japanse burger interneringskampen. Voor diegenen die op zoek zijn naar de plaatsen van hun jeugd, van hun ouders of grootouders, verzorgen wij speciale ‘nostalgie’ reizen.

Ik ben geboren in 1962 in Padang Sidempuan en bracht mijn jeugd door in het mooie oude havenstadje Sibolga aan de Indische oceaan. In 1968 verhuisden we naar Medan. Vanaf 1980, in de begin jaren van het Amerikaanse en Europese groeps toerisme naar Sumatra, ben ik begonnen te werken als gids. Van Nederlandse missionarissen leerde ik de Nederlandse taal en daarna gidste ik ook toeristen uit Nederland. In 1991 hebben we Tri Jaya Tour & Travel opgericht, gespecialiseerd in individuele op maat gemaakte programma’s voor kleine groepen.

Diana Pardamean

Tri Jaya Tour & Travel

Ik ben in 1957 geboren in Hoogezand Sappemeer in Nederland. Na de studie geschiedenis aan de Rijks Universiteit Groningen, begon ik in 1990 te werken als docent Europese geschiedenis aan de Universiteit van Noord-Sumatra in Medan. Naast het docentschap heb ik samen met Diana Tri Jaya Tour & Travel opgericht. Voor onze gasten ontwikkelen wij uiteenlopende speciale reisprogramma’s  waaronder historische tours. Hiervoor schreven we de stadsgids over nog bestaande vooroorlogse architectuur Tours through Historic Medan and its Surroundings.

Publicaties 

 

Dirk Aedsge Buiskool PhD

Tri Jaya Tour & Travel

Verschillende soorten auto’s die worden gebruikt door Tri Jaya Tour & Travel

Heeft u vragen? Wij zijn altijd bereikbaar via e-mail tours@trijaya-travel.com of via de chatservice op deze website.

WhatsApp us whatsapp