De volgende reis kan worden aangepassed. Wij zijn gespecialiseerd in reizen op maat.
Hebt u vragen? Stuur ons een email naar : tours@trijaya-travel.com

Indonesië reis 21 dagen: Sumatra, Java en Bali

Dag 1

Aankomst in Kualanamu, de luchthaven van Medan, met vlucht … om …. U wordt van het vliegveld afgehaald en naar hotel Deli River. Hotel Deli River bestaat uit cottages verspreid in een tropische tuin. In Hotel Deli River kunt u uitrusten en een zwemmen in het zwembad met uitzicht op de Deli rivier. Overnachting in hotel Deli River.


Dag 2
Medan – Bukit Lawang (4 uur rijden).

In de ochtend vertrekt u naar Bohorok / Bukit Lawang, het revalidatie centrum van de Orang Utan. De route naar de dorpen is schilderachtig. U overnacht in Bukit Lawang Eco-lodge, ofl Bukit Lawang Cottage of Sam’s Bungalow of Eriono Guesthouse. Alle genoemde accommodaties in Bukit Lawang liggen aan de oevers van de Bohorok-rivier.


Dag 3
Bukit Lawang – 6 uur jungletrekking.

Vandaag begint u na het ontbijt met een 6 uur durende jungletrek door het tropisch regenwoud. Tijdens de jungletrek kunt u de Orang-oetans, Siamang (zwartbonte Gibbon aap), Thomas Leaf apen, Macaque apen met de lange staart en vele tropische vogels zien. Wandelaars moeten een goede gezondheid hebben en schoenen dragen met profiel tegen het uitglijden in de jungle. In de namiddag keert u terug naar Bukit Lawang en naar uw hotel. Lunch is inbegrepen tijdens de jungle trekking.


Dag 4
Bukit Lawang – Parapat / Samosir (7 – 8 uur + 1 uur met de veerboot).

In de ochtend vertrekt u via Medan langs de snelweg naar het eiland Samosir in het Tobameer. Vanaf Tebing Tinggi rijdt u langs vele palmboom, rubber en cacaoplantages. In het stadje Pematang Siantar kunt u de beroemde pindakoekjes, Ting Ting en Teng Teng kopen. In de namiddag arriveert u in Parapat aan de oevers van het Tobameer. Vanuit Prapat maakt u de oversteek met de veerboot naar het eiland Samosir. De auto gaat mee naar het eiland. 3 overnachtingen in Tabo Cottages (type: batak villa of junior suite) of Zoe’s Paradise of Hotel Carolina. (Deluxe aan het meer) Alle accommodaties liggen direct aan het Tobameer.


Dag 5
Samosir – tour naar Tomok, Ambarita en Simanindo.

Op dit prachtige eiland kunt u de typische Toba Batak-dorpen bezoeken zoals: Tomok met de graven van de koningen, Ambarita met de executie tafels en in Simanindo kunt u traditionele Batak-dansen zien (optioneel). Na de lunch (optioneel) rijdt u verder naar het dorpje Lumban Suhi-Suhi, beroemd vanwege de weef huisindustrie van de Ulos (traditionele Batak-doeken). Daarna rijdt u naar het dorpje Sianjur Mula, waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft over het Tobameer en de waterval Nai Sogop. De Pusuk Buhit wordt beschouwd als een heilige berg in de Batak-cultuur. In de Batak overlevering gelooft men dat de Batak Koning rechtstreeks van de berg Pusuk Buhit neerdaalde en vervolgens de eerste nederzetting bij Sianjur Mula mula (eerst Sianjur) bouwde. Hierna rijdt u weer terug naar uw hotel.


Dag 6
Samosir – eigen programma.

Auto en chauffeur zijn beschikbaar. U kunt prachtige wandelingen maken over het eiland of zwemmen in het meer. ‘s Avonds kunt u genieten van een optreden van de Toba-zangers in een lokaal café. (Optioneel)


Dag 7
Samosir – Parapat – Medan via Brastagi (1 uur met de veerboot + 7 uur rijden)

In de ochtend maakt u weer de oversteek naar Parapat vanwaar u naar Brastagi rijdt via ananas-, kruidnagel- en gemberplantages. Onderweg bezoekt u het lange huis van Koning Purba van de Simalungun Batak stam in Pematang Purba en de Sipisopiso-watervallen. Ook maakt u een stop bij het traditionele dorpje Dokan waar u authentieke Karo huizen kunt zien. In deze traditionele huizen, genaamd Si Waluh Jabu, wonen 8 gezinnen in één huis. Varkens en waterbuffels leven onder het huis. Bij bezoek aan een traditioneel huis is een donatie aan de familie verplicht. Hierna rijdt u door naar Brastagi. Het bergdorpje Brastagi in de Karo hooglanden heeft een vulkanische grond en ideaal voor het kweken van fruit zoals passievrucht, mangostans, Tamarillo (Solanum Betaceum), die lokaal Terong Belanda wordt genoemd, sinaasappels, en vele bloemen. In Brastagi heeft u vanaf de Gundaling Hill uitzicht naar twee actieve vulkanen, de Sibayak en de Sinabung. Ook kunt u de kleurrijke bloemen en vruchtenmarkt in Brastagi bezoeken. Na de lunch (optioneel) vertrekt u naar Medan. Onderweg kunt u nog een korte stop maken bij Taman Alam Lumbini, de replica van de Shwedagon-pagode. Vervolgens rijdt u door naar Medan waar u laat in de namiddag arriveert. 1 overnachting in hotel Deli River in Medan.


Dag 8
Medan – Kuala Namu luchthaven – Jogjakarta

Vandaag transfer naar de luchthaven van Kuala Namu voor de vlucht naar Jogjakarta. Bij aankomst in Jogjakarta wordt u van het vliegveld afgehaald en naar hotel The Phoenix (type: deluxe) of Ambarukmo Palace (type: deluxe) gebracht. 3 overnachtingen in Jogjakarta.


Dag 9
Jogjakarta-excursie.

In de ochtend bezoekt u Borobudur, de grootste boeddhistische tempel van Java. Hierna begint u aan culturele tour door Jogyakarta. De stad Jogyakarta ligt tussen twee Javaanse mystieke symbolen, de Merapi-vulkaan en de Indische oceaan, de thuisbasis van Loro Gunung Kidul, koningin van de Zuidzee. Jogyakarta is het intellectuele en culturele centrum van Java. U maakt een stadstour die begint met een bezoek aan het paleis van de Sultan gebouwd in 1755. Hierna bezoekt u het Tamansari-waterkasteel, de vogeltjesmarkt, het zilver dorpje Kota Gede en batik huisindustrie. In de namiddag gaat u tenslotte naar de beroemde Prambanan tempel, de mooiste Hidoeïstische tempel van Java. Laat in de middag gaat u terug naar uw hotel.


Dag 10
Jogjakarta

Deze dag kunt u een prachtige fietstocht maken door rijstvelden en pittoreske dorpjes buiten Jogjakarta. U maakt de fietstocht met mijnheer Towil op mooie fietsen uit grootmoeders tijd. Tijdens de fietstocht komt u door authentieke Javaanse dorpjes met vriendelijke mensen. U kunt zien hoe ze rijst verbouwen en tempe (van sojabonen) en kroepoek. In de namiddag keert u terug naar uw hotel in Jogjakarta.


Dag 11
Jogjakarta – Mojokerto met de trein – Bromo / Sukapura

In de ochtend transfer naar het station van Jogjakarta voor de treinreis naar Mojokerto met de Sancaka Pagi trein. Na aankomst in Mojokerto wordt u afgehaald van het station en naar Bromo / Sukapura gebracht. 1 overnachting in Lava View (type: Deluxe).


Dag 12
Bromovulkaan – Surabaya luchthaven – Ubud / Bali.

Zeer vroeg in de ochtend vertrekt u naar de beroemde Bromo-vulkaan. Bovenop de Bromo heeft u een adembenemend uitzicht van de zonsopgang boven de vulkanen Semeru en Batok. Het is aan te raden een jas mee te nemen omdat de temperatuur op de vulkaan kan dalen tot 5 graden celcius. Na deze indrukwekkende zonsopgang vanaf de Bromo gaan we terug naar het hotel voor ontbijt. Hierna wordt u naar het vliegveld van Surabaya gebracht voor de vlucht naar Bali. Na aankomst op Bali wordt u van het vliegveld afgehaald en naar Ubud gebracht. 3 overnachtingen in Saren Indah (type: deluxe view / boven) of Nick’s Hidden (type: deluxe cottage) in Ubud.


Dag 13
Ubud – eigen programma.

Geen vervoer. Het kunstenaarsdorp Ubud is bekend om z’nschilderkunst en eeuwenoude tradities. U kunt de lokale markt bezoeken, het heilige apenbos enhet Neka museum met fraai schilderijencollectie. Buiten Ubud ligt Tanah Lot, de beroemde 16de eeuwse zeetempel.


Dag 14
Ubud – eigen programma. Geen vervoer.


Dag 15
Ubud – Pemuteran.

Vandaag wordt u vanuit Ubud naar Pemuteran gebracht. Pemuteran is ideaal voor watersport, u kunt hier prachtig duiken en snorkelen alsmede andere watersport activiteiten. 3 overnachtingen in Hotel Adi Assri (type: luxe premium) of Taman Sari Bali Cottage (type: studio) in Pemuteran.


Dag 16
Pemuteran – eigen programma. Geen vervoer.


Dag 17
Pemuteran – eigen programma. Geen vervoer.


Dag 18
Pemuteran – Sanur.

Deze dag krijgt u een transfer van Pemuteran naar Sanur. Net als Pemuteran is het gezellige Sanur ideaal voor de watersporter en strandliefhebber. 3 overnachtingen in Prime Plaza Hotel Sanur (type: uitzicht op het zwembad) of The Oasis Lagoon (type: luxe) in Sanur.


Dag 19
Sanur – eigen programma. Geen vervoer.


Dag 20
Sanur – eigen programma. Geen vervoer.


Dag 21
Sanur – vliegveld.

Op de laatste dag van uw 3 weekse reis door Indonesië wordt u naar het vliegveld van Bali gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van uw Sumatra, Java en Bali vakantie.


Prijs

De prijs voor het bovenstaande programma voor :

 • 2 tot 3 personen USD 1825,00 per persoon
 • 4 tot 6 personen USD $ 1580,00 per persoon
 • 7 tot 10 personen USD $ 1490,00 per persoon
 • Toeslag eenpersoonskamer USD $ 900,00

Inclusief

 • 20 nachten in bovengenoemde hotels in een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
 • Dagelijks ontbijt
 • Vervoer in comfortabele airconditioned auto, mini- of midi- bus incl. brandstof volgens programma (alleen Sumatra en Java)
 • Chauffeur, zijn maaltijden en overnachtingen (alleen Sumatra en Java)
 • Entree en parkeergelden bij bezoek aan toeristische objecten (alleen Sumatra en Java)
 • Vergunning en lokale gids in Bukit Lawang met 6 uur jungletrekking inclusief lunch op dag 3
 • Veerboot Parapat – Samosir vice versa
 • Fietstocht met mijnheer Towil buiten Jogjakarta op dag 10
 • Treinkaartje Jogjakarta – Mojokerto op dag 11
 • Bromo excursie (jeep + toegangsprijs) op dag 12
 • Transfer van luchthaven Bali naar Ubud op dag 12
 • Transfer van Ubud naar Pemuteran op dag 15
 • Transfer van Pemuteran naar Sanur op dag 18
 • Transfer van Sanur naar luchthaven Bali op dag 21

Exclusief

 • Vlieg tickets
 • Persoonlijke uitgaven zoals: drankjes, souvenirs, lunch, diner (behalve tijdens de 6 uur jungle trek in Bukit Lawang).
 • Donaties en fooien
WhatsApp us whatsapp