Het dorp Prapat

In het gebied rondom Prapat kunnen mooie wandelingen worden gemaakt met fraai uitzicht over het meer en de bergen Dolok Sisae en Dolok Simartinambing, van meer dan 1600 meter hoog.Vanuit de haven van Parapat vertrekt de veerboot meerdere malen per dag naar het eiland Samosir.

Het dorpje Prapat kwam pas onder Nederlands bestuur in 1904. In het gebied van de Toba Batak, in Balige, een stad aan de zuidwestpunt van het Tobameer, woonde de legendarische historische figuur Si Singga Mangaraja. Hij was de leider van de laatste grote Batak opstand tegen de Nederlanders aan het eind van de negentiende eeuw.

Vakantiedorp

In de jaren vanaf 1920 werd Prapat een vakantiebestemming met vele bungalows die gebouwd waren door de plantagemaatschappijen voor hun personeel. Het oudste nog bestaande hotel is Hotel Prapat. In 1948 werden Soekarno, Hatta en Agus Salim geïnterneerd in de mooie Pasanggrahan (Guesthouse) ‘Villa Marihat’ op het Prapat schiereiland. Dit huis kan worden bezichtigd.

Een tour naar Prapat kunt u opnemen in een rondreis over Sumatra. Neem contact op met Tri Jaya Tour & Travel voor de mogelijkheden en prijzen.

Omgeving

In het gebied kunnen mooie wandelingen worden gemaakt met fraai uitzicht over het meer en de bergen Dolok Sisae en Dolok Simartinambing, meer dan 1600 meter hoog.

Vanuit de haven van Parapat vertrekt de veerboot meerdere malen per dag naar het eiland Samosir.

Tekening door Harm Kamerlingh Onnes, 1923.
WhatsApp us whatsapp