Flores en Komodo

Flores is een fascinerend eiland in Oost Indonesie met indrukwekkende natuur, witte stranden en kristal helder water, ideaal voor snorkelen en duiken.
Een van de hoogtepunten van Flores is de Kelimutu krater met drie vulkanische meren. Het is een bijzondere ervaring om de zonsopgang vanaf de krater te gaan zien met uitzicht over de omgeving en de drie gekleurde meren. Hiervoor moet u om 4 uur ‘s ochtends opstaan maar het zeer de moeite waard.
Wanneer we overland van Maumere naar Labuan Bajo reizen komen we langs vele traditionele Flores dorpjes met nog authentieke architectuur in een prachtig landschap. Dit is de zogenaamde Ngadha ethnische stam, bekend vanwege haar megalitische cultuur. Het zijn traditionele dorpjes met vele stenen monumenten voor de voorouder verering en adat (traditionele) huizen.
Tijdens uw reis over Flores reist u langs prachtige kusten met fraaie witte zandstranden zoals  Blue pebbles beach, (het blauwe stenen strand) met vlak voor de kust nog onaangetaste koraaltuinen.

Er is een eiland met uitgestrekte mangrove bossen bewoond door duizenden fruit etende vleermuizen.

Ook kunnen we op Flores de Liang Bua grotten zien waar de korte Homo Floresiensis (de hobbit), de oudste mens van Indonesie,  is opgegraven.

Naast Flores ligt het eiland Komodo, bekend van  de Komodo draak, die u hier in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Dit grootste levende reptiel op aarde woont op 3 eilanden Rinca, Padar en  Komodo en sommige delen van West Flores. De Komodo varaan kan tot 3 meter lang worden met een gewicht van 90 kilo.

Aan het paarse strand van Komodo kunt u heerlijk snorkelen en duiken en genieten van een prachtige onderwater wereld in kristalheldere tropische wateren.

Onze programma’s

Wij kunnen uw reis over Flores en  Komodo samenstellen volgens uw wensen.
WhatsApp us whatsapp