Het mysterieuze Maninjau meer in West-Sumatra

Afdalend via de weg met de veertig bochten krijgt u een adembenemend uitzicht over het Maninjau meer. Langs kaneelbomen en sawah terrassen bereikt u het fascinerende Maninjaumeer, een van de mooiste meren van Sumatra, met een vriendelijk dorpje aan de oevers.

Madelon Szekely Lulofs over Maninjau

De schrijfster Madelon Szekely Lulofs bracht haar jeugd door in Maninjau. Later zal zij zich de Padangsche Bovenlanden, waarin Maninjau ligt, beschouwen als haar kinderparadijs.

‘Het is het land van de Minangkabauers, een volk met een matriarchale samenleving: na het huwelijk trekt de man in bij de familie van zijn vrouw. Ze wonen in opvallende hoge houten paalwoningen onder een zadeldak dat uitloopt in twee punten als een paar buffelhoorns. Er heerst een klimaat als een eeuwige lente. De woning van de controleur is een groot en ouderwets houten Indisch huis dat op korte palen staat en even buiten het dorp ligt. Onder het brede, beschuttende pannendak beschikt het over ruime kamers en open galerijen. De tuin, met grote gazons en bonte bloemperken met vlinders en libellen naast prachtige palmen, heeft veel weg van een schaduwrijk park. Een lange tamarindelaan met aan de stammen talrijke sneeuwwitte orchideën voert langs een roomblanke zuilengalerij naast het donkerblauwe water van het enorme, door grijsblauwe bergen omringde meer. Aan de oever staat een hoge mast met de rood-wit-blauwe vlag.’

‘Indië, zooals ik het zag’. Jeugdherinneringen van Madelon Székely-Lulofs in: Okker, F. Tumult. Het levensverhaal van Madelon Székely-Lulofs Uitgeverij Atlas, Amsterdam/Antwerpen 2008, page 24)

Tri Jaya Tour & Travel adviseert u graag over uw rondreis over Sumatra. Contacteer ons voor de mogelijkheden en prijzen van een reis naar het mysterieuze Manninjau meer.

Langs kaneel bomen en sawah terrassen bereikt u het fascinerende Maninjau meer, een van de mooiste meren van Sumatra, met een vriendelijk dorpje aan de oevers.

Onze tours

Tours naar Maninjau

Een reis naar het Maninjau meer in West-Sumatra is opgenomen in het volgende pakket:

15 dagen Sumatra

WhatsApp us whatsapp