De volgende reis kan worden aangepast. Wij zijn gespecialiseerd in reizen op maat.
Hebt u vragen? Stuur ons een email naar : tours@trijaya-travel.com

8 daags programma Noord Sumatra en Barumun Nagari Reservaat

Dag 1

in Kualanamu de luchthaven van Medan met vlucht … om …. U wordt van het vliegveld afgehaald en naar hotel Deli River gebracht. (circa 1 uur rijden) Hotel Deli River bestaat uit cottages verspreid in een tropische tuin. In Hotel Deli River kunt u uitrusten en een zwemmen in het zwembad met uitzicht op de Deli rivier. Overnachting in hotel Deli River.


Dag 2
Medan – Bukit Lawang (4 uur rijden).


In de ochtend vertrekt u naar Bohorok / Bukit Lawang, het revalidatie centrum van de Orang Utan. De route naar de dorpen is schilderachtig. Bij aankomst in Bukit Lawang zal onze chauffeur u kennis laten maken met de ervaren lokale gids. Tijdens een 3 uur durende jungle trek met de gids door het tropisch regenwoud kunt u de Orang-oetans, Siamang (zwartbonte Gibbon aap), Thomas Leaf apen, Macaque apen met de lange staart en vele tropische vogels zien. U overnacht in Bukit Lawang Eco-lodge, ofl Bukit Lawang Cottage of Sam’s Bungalow of Eriono Guesthouse. Alle genoemde accommodaties in Bukit Lawang liggenaan de oevers van de Bohorok-rivier.


Dag 3
Bukit Lawang – Brastagi (5 uur rijden).


U vertrekt om 8 uur in de ochtend. Het is een indrukwekkende route door de jungle naar het bergdorpje Brastagi in de Karo-hooglanden. Brastagi heeft een vulkanische grond ideaal voor het kweken van fruit, zoals de passievrucht, mangostans, tamarillo (solanum betaceum), ook wel Terong Belanda genoemd, sinaasappels en vele bloemen. In Brastagi bezoekt u de kleurrijke markt. Daarna gaat u naar Gundaling Hill vanwaar u de twee actieve vulkanen, de Sinabung en de Sibayak, kunt zien. Overnachting in hotel Mikie Holiday Resort of Sinabung Hills in Brastagi.


Dag 4
Brastagi – Parapat / Samosir (4 uur rijden + 1 uur met de veerboot)


Deze dag rijdt u via een prachtige route naar het Tobameer. Onderweg komt u langs ananas-, kruidnagel- en gemberplantages. U stopt onderweg in het traditionele dorpje Dokan om originele Karo-huizen te zien waar nog steeds mensen wonen. In deze traditionele huizen, Si Walun Jabu genaamd, wonen 8 gezinnen. Vee, varkens en waterbuffels leven onder het huis. U kunt een huis bezoeken en zien hoe men leeft. Als u een traditioneel huis binnengaat bent u wel verplicht om een donatie te geven aan de families. Na Dokan rijdt u verder naar het lange huis van koning Purba, de laatste koning van de Simalungun Batak stam in Pematang Purba. Vervolgens gaat u naar de Sipisopiso-waterval waar het water van de Asahan rivier 100 meter naar beneden valt in het Tobameer. In de namiddag arriveert u in Prapat aan het beroemde Toba-meer, vanwaar we oversteken naar het eiland Samosir. De auto gaat mee op de boot. 2 overnachtingen op het eiland Samosir in hotel Tabo Cottage of Carolina Cottage of Zoe Paradise Waterfront Hotel allemaal direct aan het meer gelegen.


Dag 5
Samosir – tour naar Tomok, Ambarita en Simanindo.


Op dit prachtige eiland kunt u de typische Toba Batak-dorpen bezoeken: Tomok met de graven van de koningen, Ambarita met de executie tafels en in Simanindo kunt u traditionele Batak-dansen zien (optioneel). Na de lunch (optioneel) rijdt u verder naar het dorpje Lumban Suhi-Suhi, beroemd vanwege de weef huisindustrie van de Ulos (traditionele Batak-doeken). Daarna rijdt u naar het dorpje Sianjur Mula, waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft over het Tobameer en de waterval Nai Sogop. De Pusuk Buhit wordt beschouwd als een heilige berg in de Batak-cultuur. In de Batak overlevering gelooft men dat de Batak Koning rechtstreeks van de berg Pusuk Buhit neerdaalde en vervolgens de eerste nederzetting bij Sianjur Mula mula (eerst Sianjur) bouwde. Hierna rijdt u weer terug naar uw hotel.


Dag 6
Samosir / Parapat – Barumun Nagari Wildlife reservaat. (7 uur).


In de ochtend steekt u weer het Tobameer over naar Parapat. Daarna rijden we naar het Barumun Nagari Wildlife Reservaat via een prachtige route langs de zuidelijke oevers van het Toba-meer en de bergketen Bukit Barisan. 2 overnachtingen in Barumun lodge


Dag 7
Barumun Nagari Wildlife Sanctuary.


Op deze dag zult u veel activiteiten met olifanten doen, u kunt met ze wandelen en ze voeren. Ook kunt u hier bedreigde diersoorten in het wild zien, naast de Sumatraanse olifant, verschillende tropische vogels, zwartbonte gibbons en Sumatraanse tijgers. De verschillende dieren zijn gered uit plaatsen waar ze bejaagd of op andere wijze bedreigd werden. Het welzijn van de dieren is de eerste prioriteit in het Barumun Nagari reservaat, daarom is het rijden op olifanten niet toegestaan. De gibbons leven vrij, en er is een grote kans om ze te zien tijdens uw bezoek aan het reservaat. Momenteel zijn er twee Sumatraanse tijgers in Barumun Nagari, ze leven in een grote omheinde ruimte waar u ze van ver kunt zien.


Dag 8
Barumun Nagari Wildlife Reservaat – vliegveld Padang Sidempuan. (2 uur)


Deze dag wordt u naar het vliegveld van Padang Sidempuan gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijs

De prijs voor het bovenstaande programma voor :

 • 2 personen – 3 personen is US $ 950,00
 • 4 personen – 6 personen is US $ 870,00
 • Eenspersoons toeslag is US $ 225,00

Inclusief

 • 7 overnachtingen in bovengenoemde hotels in een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
 • Dagelijks ontbijt
 • Vervoer in comfortabele airconditioned auto incl. brandstof volgens programma
 • Chauffeur, zijn maaltijden en overnachtingen
 • Entree en parkeergelden bij bezoek aan toeristische objecten
 • Vergunning en lokale gids in Bukit Lawang met 3 uur jungletrekking
 • Veerboot Parapat – Samosir vice versa

Exclusief

 • Vlieg tickets
 • Persoonlijke uitgaven zoals: drankjes, souvenirs, lunch, diner
 • Donaties en fooien
WhatsApp us whatsapp