Flores – Komodo overland

7 Dagen / 6 Nachten

Dag 1. Aankomst in Ende of Maumere vliegveld – Moni

Na aankomst op het vliegveld van Ende (of Maumere) wordt u afgehaald waarna u vertrekt naar Moni. Onderweg stopt u bij het traditionele dorpje Saga. Overnachting in de Kelimutu krater Ecolodge in Moni. Wanneer u aankomt op het vliegveld van Maumere kan Saga op dag 2 worden bezocht onderweg van Moni naar Riung.

Dag 2. Moni – Kelimutu – Ende – Riung (ontbijt)

Zeer vroeg in de ochtend om 4 uur staat u op om een indrukwekkende zonsopgang te zien vanaf de vulkaan Kelimutu met de drie kleurige kratermeren. De wandeling naar de top van de vulkaan en het uitzicht is een fascinerende ervaring die u niet licht zult vergeten. Na het bewonderen van dit overweldigende natuurschoon vertrekt u naar Ende. Onderweg komt u langs ravijnen en traditionele dorpjes en kunt u foto stops maken zoals bij de Nduaria vruchten markt. In Ende gaat u naar Wolotopo – het dorpje aan de kust van de Lio ethnische stam met fraaie megalitische monumenten. Vervolgens rijdt u door naar Riung met onderweg stops in Penggajawa – het blauwe stenen strand. Overnachting in Riung in Pondok SVD.

Dag 3. Riung – Bajawa ( ontbijt en lunch)

Deze ochtend maakt u een boot excursie langs de 17 eilanden over de prachtige wateren rond Riung. U bezoekt verstilde onbewoonde Robinson Crusoë eilandjes met prachtige koraal tuinen en witte stranden. Er is een eiland met mangrove bossen bewoond door duizenden vleermuizen. De lunch wordt voor u bereid op een onbewoond eilandje waar de verse vis wordt gebakken. Hierna vaart u  terug naar Riung. Na deze indrukwekkende excursie rijdt u in de middag door naar Bajawa met onderweg stops onder andere bij de Soa heet water bronnen. Overnachting in Bajawa in Happy Happy Guesthouse.

Dag 4. Bajawa – Ruteng (ontbijt)

Bajawa is gelegen in het hart van de Ngadha ethnische stam, bekend vanwege haar megalithishe cultuur. Hier zijn traditionele dorpjes met indrukwekkende stenen monumenten voor de voorouder verering en authentieke adat huizen. Deze nederzettingen zijn prachtig gelegen in een vulkanisch bergachtig landschap. De mooiste dorpjes zijn Wogo en Bena die u onderweg naar Ruteng bezoekt. Ook dit is wederom een prachtige rit door fraai landschap met bergen en tropische wouden. Onderweg stops bij het Ranamese meer. Overnachting in Sindha Hotel.

Dag 5. Ruteng – Labuan Bajo (ontbijt)

In de ochtend bezoekt u de grotten waar de botten van de Homo Floresiensis (de hobbit) van de oudste mens in Indonesie zijn gevonden. Hierna rijdt u via een fraaie route en de unieke spinneweb rijstvelden door naar Labuan Bajo waar u in de namiddag arriveert. Overnachting in Jayakarta Resort in Labuan Bajo.

Dag 6.  Rinca – Komodo – Labuan Bajo (ontbijt en lunch)

Het doel van deze dag is om de Komodo draak te zien, het grootste levende reptiel op aarde. De Komodo draak woont op drie eilanden, Rinca, Padar en Komodo en sommige delen van West Flores. De Komodo varaan kan tot 3 meter lang worden met een gewicht van 90 kilo. Vroeg in de morgen bij zonsopgang vertrekt u met de boot. Ontbijt aan boord. Deze prachtige boottocht duurt ongeveer 4 uur en  voert u over tropische wateren langs honderden kleine eilandjes. Na aankomst op Komodo maakt u een wandeling met een gids over het eiland waarbij u onderweg wilde buffalo’s, herten en wilde zwijnen alsmede tropische vogels zoals de Kakatoe, kunt zien. En natuurlijk de Komodo varaan. Bij het paarse strand krijgt u lunch aan boord en kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen in prachtig helder water. Hierna vaart u door naar Rinca waar u opnieuw met een gids, een uur over het eiland loopt om nog meer Komodo draken te zien. Vanaf het hoogste punt op het eiland heeft u een fraai uitzicht over de omgeving en omliggende eilanden. In de namiddag vaart u in ongeveer 1,5 uur terug naar Labuan Bajo waarna u naar uw hotel Jayakarta Resort wordt gebracht voor overnachting.

Dag 7.  Labuan Bajo – airport (ontbijt)

In de ochtend transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Als er voldoende tijd is kunt u nog de grot met stalactiten en stalagmiten bij Labuan Bajo zien. Einde van de Flores / Komodo  tour.

Prijs

De prijs is inclusief

WhatsApp us whatsapp