Vanaf 1973 is het Orang-Oetan Rehabilitatiecentrum gevestigd in Bohorok / Bukit Lawang in het Gunung Leuser. Hier kunt u Orang-Oetans zien in hun natuurlijke habitat in de jungle van Sumatra. Voormalige gevangengenomen Orang-Oetans worden hier vrijgelaten, terug in hun natuurlijke omgeving. Sinds de voederplaats is afgeschaft, kan men nu Orang-Oetans zien tijdens een wandeling met een gids door de jungle. De kortste route is circa 2,5 uur.

Sumatra is dè plek om Orang-Oetans te zien

Slechts op twee plaatsen ter wereld kunt u Orang-Oetans in het wild zien. Namelijk in Bohorok / Bukit Lawang in het Gunung Leuser National Park op Sumatra en in het Maleisische deel van Borneo. Daardoor is een bezoek aan het Orang-Oetan Rehabilitatiecentrum op Sumatra een unieke ervaring. Vanuit de hele wereld komt men naar Bohorok om deze mooie en vriendelijke dieren te kunnen zien. Naast Orang-Oetans kunt u hier ook de Siamang (lange arm apen), Thomas Leave-apen, de Langstaart Macaque, Gibbons, kleine hertjes zoals het Muis-Hert, verschillende soorten reptielen en een variëteit aan vogels zien. Een jungle tocht van verscheidene dagen met overnachting in de jungle kunnen we voor u verzorgen.

Volwassen Orang Utan
Thomas Leave Aap
Chevrotains, ook bekend als Muis-Hert.
Een tour naar het Orang-Oetan Rehabilitatiecentrum op Sumatra
Neem contact op met Tri Jaya Tour & Travel.
Jungle trek bij Bohorok
Jonge orang utan

Overstroming van de Bohorok rivier

In november 2005 was er een overstroming van de Bohorok rivier waardoor het dorp Bukit Lawang gedeeltelijk werd weggespoeld. Daarna is de rivier gekanaliseerd en zijn er vele nieuwe accommodaties gebouwd.

Boek een fascinerende jungle trek

U kunt met een lokale gids jungle tochten maken van een aantal uren, een hele dag of meerdere dagen. Vraag ons om meer informatie over dit uitdagende avontuur.
WhatsApp us whatsapp