Het Tobameer en het eiland Samosir op Sumatra – Bezoek dit indrukwekkende wonder der natuur

Een vredig vulkanisch meer op Sumatra

Het Tobameer in de Batak hooglanden, of in het Indonesisch Danau Toba genoemd, is wereldberoemd en ligt ongeveer vijf uur rijden van Medan.

Danau Toba is het grootste meer in Zuid-Oost Azië en ook één van de meest spectaculaire, omringd door hoge bergen en met het grote eiland Samosir in het midden. Als we afdalen vanaf de bergen zien we het meer schitteren in al zijn schoonheid. De Nederlandse schrijver Rudy Kousbroek noemde het Tobameer zelfs “de mooiste plek op aarde”.

Er zijn twee wegen om vanuit Medan naar het Tobameer te gaan. Eén route voert via Brastagi in de Karo hooglanden en de andere route langs de rubber- en palmolie plantages en Pematang Siantar.

Wat kunt u doen op Samosir?

Er zijn verschillende prachtige plekken te bezoeken op het eiland Samosir

Het schiereiland Tuk Tuk

De meeste bezoekers blijven op het schiereiland Tuk Tuk op Samosir, genoemd naar de taalkundige Herman Neubronner van der Tuuk. Over het algemeen blijft men verscheidene dagen op Samosir om het eiland te ontdekken, de traditionele Batak dorpjes te bezoeken, te zwemmen in het meer en naar de hete bronnen in Pangururan te gaan.

De koningsgraven van Tomok

De haven waar we aankomen op Samosir is de haven vanTomok, bekend om zijn oude Batak koningsgraven. Het belangrijkste graf is de tombe van Koning Sidabutar, die leefde in de tweede helft van de 19e eeuw en die het Christendom op het eiland heeft ingevoerd.

Ambarita

In Ambarita was de gerechtsplaats. Hier kan men nog megalithische stenen tafels zien waar de mensen recht spraken volgens het lokale adat-recht. Er zijn ook oude executie tafels waarop het vonnis werd voltrokken. Dit vonnis was tamelijk hard; de gevangenen werden meestal onthoofd.

Batak dansen in Simanindo

In het dorpje Simanindo worden dagelijks traditionele ‘Tortor’ en ‘Sigalegale’ Batak dansen opgevoerd. Hierbij wordt leuke Batak muziek live uitgevoerd. Een houten marionetten pop die een overleden zoon voorstelt wordt bewogen door draden. Na de dansvoorstelling kunt u het interessante Batak-museum bezoeken.

Pangururan

Het dorpje Pangururan ligt op de punt van Samosir waar het eiland met het vaste land verbonden was. In het verleden was Samosir een schiereiland maar gedurende de koloniale tijd is een smal kanaal gegraven zodat zeilboten rond Samosir konden zeilen. Hiermee werd Samosir een eiland. Vanuit Pangururan kunt u naar de hete bronnen van de berg Belirang gaan.

Reis comfortabel naar het Tobameer met Tri Jaya Tour & Travel

Tri Jaya organiseert reizen naar het Tobameer. Het Tobameer is zo indrukwekkend dat tallozen verliefd zijn geworden op deze prachtige bestemming. Neem contact op met Tri Jaya Tour & Travel om op een voordelige en comfortabele manier naar dit wonder der natuur te reizen.

WhatsApp us whatsapp