Bukittinggi

Het vriendelijke stadje Bukittinggi in het prachtige Minangkabau hoogland van West-Sumatra is een leuke plaats om enkele dagen te verblijven.

Bukittinggi in de Minangkabau Hooglanden

West Sumatra is het land van de Minangkabau, met haar matrilineair systeem waar vererving via de vrouw gaat. De echtgenoot trekt in bij de familie van de vrouw. Interessant is de combinatie van de Islam, die sterk patriarchaal is, met het matriarchale systeem van de Minangkabau.

Bukittinggi ligt hoog in de bergen van waaruit u mooie excursies kunt maken in de omgeving, zoals naar het Harau natuurreservaat, het Minangkabau paleis in Pagaruyung en naar het meer van Singkarak. Vlakbij Bukittinggi ligt het dorpje Pandai Sikat waar de lokale bevolking fraai houtsnijwerk maakt en mooie stoffen weeft.

Aan de andere kant van de diepe vallei Ngarai Sianok of ‘Karbouwengat’ naast Bukittinggi, ligt het pittoreske dorpje Kota Gadang met vele oude huizen waar de bewoners mooi zilverwerk maken. Van hier uit kunt u verder reizen naar een van de andere hoogtepunten in West-Sumatra, het mystieke meer van Maninjau, ongeveer twee uur rijden vanaf Kota Gadang.

Bukittinggi Big Ben

Een van bekendste gebouwen van Bukittinggi is de kloktoren genaamd Big Ben. Tijdens de Nederlandse tijd heette Bukittinggi Fort de Kock.

Sado

Bukittinggi is een van de weinige steden op Sumatra waar u kunt rijden in een ‘sado’.
Het rijtuigje of sado (dos-a-dos, oftewel rug aan rug) is een leuke traditionele en praktische wijze van transport in de stad. De sado komt ook voor in Brastagi.

Tours naar Bukittinggi

Een reis naar Bukittinggi en omgeving is opgenomen in de volgende pakketten:

10 dagen Sumatra
Wij adviseren een minimum tour-duur van 8 dagen. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen. Wij helpen u graag met het plannen van uw reis.

WhatsApp us whatsapp