Dag 1. Aankomst in Medan.
U wordt van het vliegveld afgehaald. Graag vernemen we uw vluchtnummer.  Hierna vertrek naar – Bohorok/Bukit Lawang (4 uur rijden).  Bohorok (Bukit Lawang) is bekend van het orang utan rehabilitatiecentrum. Het is werkelijk een indrukwekkend natuurgebied met ondoordringbare jungle boven een wildstromende rivier. In dit natuurreservaat kunt u de orang utans in hun natuurlijke omgeving zien. Hiervoor moet een wandeling door de jungle worden gemaakt, een redelijk goede conditie en schoenen met enig profiel is vereist. De jungletrek duurt gemiddeld 2 – 3 uur. Twee overnachtingen in  Bohorok/Bukit Lawang.
Dag 2. Bukit Lawang – rafting.
Wij brengen u naar Mariki, het start punt van uw wild water vaartocht (rafting) op de rivier de Wampu. De rafting trip op een speciaal rubber vlot is een fascinerende belevenis. De brede Wampu is op bepaalde punten smaller met als gevolg tweede graads stroomversnellingen. U vaart tijdens het raften met twee ervaren gidsen aan boord. De tocht duurt ongeveer 4 uur. De minimum leeftijd is 10 jaar. U zult genieten van de prachtige natuur, varend op een brede jungle rivier midden in het ongerepte regenwoud. Overal om u heen ziet u de prachtige tropische flora en fauna. Halverwege maken we een stop bij een waterval waar u kunt zwemmen en een heerlijke lunch wordt geserveerd. De lunch is inbegrepen. Na de lunch vaart u nog 2 uur door tot aan de brug bij Bohorok. Hierna wordt u weer naar uw hotel gebracht.
Dag 3. Bukit Lawang – Brastagi.
In de ochtend vertrekt u naar Brastagi. Via een indrukwekkende route door de jungle rijdt u omhoog naar het Karo Hoogland op 1400 meter boven de zeespiegel.In de namiddag aankomst in het berdorpje Brastagi in het land van de Karo Batak Stam. Hier kunt u 2 actieve vulkanen zien, de Sibayak en de Sinabung. Overnachting in Brastagi.
Dag 4. Brastagi – Samosir in het Tobameer.
De route voert u deze dag door het hoogland van de Karo stam naar het beroemde Tobameer. Onderweg komt u langs de waterval Sipisopiso, het Koningshuis van de Simalungun Batak in Pematang Purba, en vele ananas- gember- en kruidnagel plantages. In de namiddag arriveert u in Prapat aan het Tobameer waarvandaan u oversteekt naar het eiland Samosir. De auto gaat mee op de veerboot. Overnachting in een hotel direct aan het meer.
Dag 5. Samosir – tour naar Tomok, Ambarita en Simanindo.
Samosir – tour over dit prachtige eiland. Deze dag kunt u de karakteristieke Toba Batak dorpjes Tomok, met de koningsgraven, Ambarita met haar executie tafels en Simanindo voor traditionele Toba dansen bezoeken.
Dag 6. Samosir – Medan via de plantage route.
In de ochtend steekt u weer over met de veerboot naar de haven van Prapat. Hierna vertrek naar Medan. U komt langs eindeloze palmolie- rubber en cacao plantages en het sfeervolle plantage stadje Pematang Siantar. Wij adviseren te pauzeren in het oude hotel Siantar uit 1912. In de namiddag aankomst in Medan. Overnachting in hotel Deli River.
Dag 7. Medan.
Hotel Deli River – airport.(circa  1,5 uur rijden) U wordt in de loop van de dag naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van de tour.

Prijs :

De prijs voor het 7 daagse Noord Sumatra programma voor

 • 2 tot 3 personen is US $ 610,- p.p.
 • 4 tot 6 personen is US $ 580,- p.p.
 • 7 tot 10 personen is US $ 565,- p.p.
 • Single room supplement is US $ 250,-

De prijs is inclusief :

 • overnachtingen in tweepersoonskamers in bovengenoemde hotels
 • dagelijks ontbijt
 • vervoer in airconditioned auto volgens programma incl. brandstof chauffeur, zijn overnachtingen en maaltijden
 • excursies zoals in het programma vermeld
 • entrée- en parkeergelden
 • veerboot Prapat – Samosir vice versa
 • locale gids en permit naar de orang utans en 3 uur durende trekking door de jungle in Bohorok/Bukit Lawang
 • rafting gidsen, helmen, zwemvest en 1 keer lunch