Noord en West Sumatra 12 dagen

Vanaf: USD 1100
De tour begint in Medan waar u overnacht in een hotel in een tropische tuin. De volgende dag maakt u een stadstour koloniale architectuur door Medan, daarna vertrek naar Bohorok / Bukit Lawang waar u de orang utans in de jungle kunt zien. Na Bohorok rijdt u naar het dorpje Brastagi in de Karo Batak hooglanden, met twee actieve vulkanen. Vanuit Brastagi rijdt u door naar het prachtige eiland Samosir middenin het Tobameer, het grootste meer in Zuid Oost Azie, waar u traditionele dorpjes bezoekt van de Toba Batak stam. Na 2 dagen verblijf op Samosir steekt u weer over naar de vaste wal vanwaar u vertrekt u via een indrukwekkende route dwars door de Bukit Barisan bergketen naar Bukittinggi in het land van de Minangkabau in West Sumatra. Deze reis duurt 2 dagen, onderweg overnacht u in Padang Sidempuan. Vanuit Bukittinggi maakt u excursies door de prachtige Minangkabau hooglanden, naar het Maninjau meer en het Harau reservaat met indrukwekkende rotsformaties. De tour eindigt in Padang.

Hoogtepunten

Medan architectuur tour, orang utans in Bohorok / Bukit Lawang, Toba en Batak hooglanden, vulkanen, watervallen, het eiland Samosir middenin het Tobameer, de route naar West Sumatra door de Bukit Barisan bergketen naar het land van de Minangkabau, het meer van Maninjau en het Harau reservaat. Fascinerende reis door Noord en West Sumatra waarbij u alle hoogtepunten ziet.

Noord en West Sumatra tour 12 dagen

Dag 1

Aankomst op vliegveld Kuala Namu met … om … uur. U wordt van het vliegveld afgehaald en naar Hotel Deli River gebracht. (circa 1-1,5 uur rijden) Overnachting in hotel Deli River. Het hotel is gelegen in een tropische tuin aan de oevers van de Deli rivier. U kunt hier uitrusten, zwemmen en wandelen.

Dag 2

Medan – In de ochtend stadstour architectuur Medan langs de nog bestaande vooroorlogse Chinese, Maleise en Nederlandse architectuur aan de hand van onze stadsgids ‘Tours through historic Medan and its surroundings’.

Dag 3

Medan – Bohorok/Bukit Lawang. (3,5 uur rijden )
Deze dag vertrekt u naar Bukit Lawang, het Orang Utan rehabilitatiecentrum. In dit indrukwekkende natuur reservaat kunt u de Orang Utans zien in hun natuurlijke omgeving. Hiervoor moet een wandeling door de jungle worden gemaakt. Een goede conditie en schoenen met profiel is vereist. Daarna kunt u nog een 3 uur durende trekking door de jungle maken om meer Orang Utans te zien, Siamang apen met de lange armen, Thomas Leave Monkeys, long tail Macaque, Gibbons, verschillende soorten reptielen en een verscheidenheid aan vogels. Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang Cottage of Rindu Alam of Sam’s Bungalow in Bukit Lawang.

Dag 4

Bohorok – Brastagi (6 uur). Vandaag rijdt u vanuit Bohorok via Medan naar Brastagi, het bergdorpje in het Karo Hoogland. Brastagi was in de jaren 1920 al een populair ‘tourist resort’ vanwege het aangename klimaat en de mooie omgeving. In Brastagi zijn 2 nog actieve vulkanen, de Sibayak en de Sinabung. Overnachting in hotel Sinabung of Mikie Holiday Resort of Grand Mutiara in Brastagi.

Dag 5

Brastagi – Samosir. (5 uur + 1 uur veerboot). In Brastagi kunt u de kleurrijke markt bezoeken alsmede traditionele Karo Batak dorpjes. Vanuit Brastagi rijdt u verder naar het beroemde Tobameer. Onderweg komt u langs de waterval Sipisopiso en vele ananas- gember- en kruidnagel plantages. Ook kunt u het Koningshuis van de Simalungun Batak in PematangPurba bezoeken. In de namiddag steekt u over naar het eiland Samosir, midden in het Tobameer. De auto gaat mee naar het eiland. 2 overnachtingen in Tabo Cottages (type: Batak Villa) of hotel Toledo Inn of Samosir Villa Resort (type: Deluxe) of Carolina Cottage.

Dag 6

Samosir – tour over dit prachtige eiland. Deze dag kunt u de karakteristieke Toba Batak dorpjes Tomok, met de koningsgraven, Ambarita met haar executie tafels en Simanindo voor traditionele Toba dansen bezoeken.

Dag 7

Samosir – Padang Sidempuan (8 – 9 uur). U rijdt langs de zuidkant van het Tobameer met fraaie rijstvelden en hoge Batak Koningsgraven. Onderweg passeert u de hete zwavelbronnen bij Sipoholon. Bij de plaats Tarutung, centrum van de Protestantse Batak Kerk, slaat u af richting Padang Sidempuan. Overnachting in hotel Mega Permata in Padang Sidempuan.

Dag 8

Padang Sidempuan – Bukittinggi. (9 uur rijden). De route naar Bukittinggi in het Minangkabau hoogland voert u deze dag opnieuw dwars door de bergketen van Sumatra. Het is een indrukwekkende tocht waarbij u door een muur van tropisch regenwoud het hoogland van de Minangkabou binnenrijdt. Onderweg passeert u de evenaar in het stadje Bonjol en het Jambi natuurreservaat. Bij de plaats Palupu, dichtbij Bukittinggi, groeit de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Deze bloem kunt u zien na een stevige wandeling van ruim een uur door de jungle. De bloem bloeit echter niet altijd, dit is afhankelijk van het seizoen. Laat in de middag aankomst in het koele en aangename stadje Bukittinggi. 2 overnachtingen in Bukittinggi in hotel Denai of Novotel Hotel of Grand Rocky in Bukittinggi.

Dag 9

Bukittinggi – excursie naar het meer van Maninjau (3 uur). In de ochtend stadstour Bukittinggi naar Fort De Kock, het museum, de markt en het Karbouwengat. Het voormalige Fort de Kock ligt op een strategische positie waarbij u een prachtig uitzicht heeft over het omliggende berglandschap. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Minangkabau museum, de kleurrijke markt en het beroemde Karbouwengat (Ngarai Sianok). Voor de sportieve wandelaar is een tocht door het diepe Karbouwengat naar het pittoreske zilverstadje Kota Gadang haast een must. Vanuit Kota Gadang vertrek naar het mysterieuze Maninjaumeer, afdalend langs de weg met de vierenveertig bochten. Overnachting in Bukittinggi.

Dag 10

Bukittinggi – Harau. In de ochtend vertrek naar het paleis in Pagaruyung. In dit in traditionele architectuur gebouwde Minangkabau paleis ziet u de verschillende aspecten van de matriarchale samenleving van de Minangkabau. Onderweg komt u langs Batusangkar met historische rots inscripties in Hindoe Sanskriet. Van hieruit rijdt u verder door de mooie Minangkabau hooglanden naar het Harau natuur reservaat. Het Harau natuurreservaat is beroemd vanwege grote rotsformaties en de prachtige vlinders. Overnachting in Iqbal Homestay in Harau.(eenvoudig)

Dag 11

Harau – Padang. Deze dag rijdt u naar de havenstad Padang aan de Indische oceaan via de indrukwekkende Anai vallei en Anai waterval. (4-5 uur rijden). Padang is de grootste havenstad van West Sumatra en een belangrijk economisch centrum. Na aankomst in Padang wordt u naar Hotel Pangeran’s Beach of Grand Zuri gebracht voor overnachting.

Dag 12

Padang – In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van uw individuele tour door Noord – en West Sumatra.

Prijs

De prijs voor het Noord- en West Sumatra programma voor :

2 – 3 personen US$ 1100 per persoon
4 – 6 personen US$ 900 per persoon
7 – 10 personen US$ 760 per persoon

Toeslag eenpersoonskamer US$ 410

De prijs is inclusief :

-overnachtingen in goede middenklasse hotels in 2 persoonskamers
-ontbijt
-vervoer in comfortabele airconditioned minibus of bus
-brandstof
-chauffeur, zijn maaltijden en overnachtingen
-excursies zoals in het programma vermeld
-entrée- en parkeergelden
-locale gids en permit voor 3 uur jungle trekking in Bohorok/Bukit Lawang
-kosten van de veerboot Parapat – Samosir vice versa

Niet inclusief :

– internationale vliegtickets
– lunches en diners
– persoonlijke uitgaven zoals fooien, donaties en drankjes

Wij noemen verschillende hotels, u kunt uw voorkeur aangeven dan kunnen we dit hotel voor u boeken.

Het programma kan zonder probleem worden aangepast. U kunt ons hierover een email sturen naar tours@trijaya-travel.com

WhatsApp us whatsapp