8 daags Bali programma.

Dit programma kan zonder probleem worden aangepast.

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Denpasar van Bali met vlucht … om …. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar Candidasa gebracht, een rustig dorpje met mooie stranden en prachtige landschappen. Candidasa is een aangename plek om bij te komen na de lange reis. 2 nachten in Hotel Genggong (type: superior / bungalow) in Candidasa.


Dag 2
Candidasa – eigen programma. Candidasa heeft een fijn strand waar u heerlijk kunt relaxen. Als u excursies wilt maken vanuit uw hotel is dat ook mogelijk. Er zijn verschillende opties. Deze trips kunt u ter plekke regelen. U kunt met een taxi naar de onderstaande plaatsen gaan.

Mogelijke excursies bij Candidasa (optioneel)

Op ongeveer 20 kilometer van Candidasa ligt het beroemde Waterpaleis Tirta Gangga, een heilige plek voor Balinese hindoes. Het Waterpaleis is gebouwd in een mix van Balinese en Chinese architectuur met fonteinen en zwembaden waar vaak religieuze ceremonies worden gehouden. Het paleis werd gebouwd in 1948 door de laatste koning van Karangasem. Tirta Gangga is een unieke plek van de Balinese cultuur.

Een andere mogelijke excursie vanuit Candidasa ligt op de weg naar Denpasar. Hier kunt u het fraaie Bamboe-project Rumah Bambu Pengalon in Desa Antiga bezoeken, gebouwd voor het Bali Unite Festival. De Rumah Bambu Pengalon bamboehuizen zijn zeker een bezoek waard.

Ook heel bijzonder vanuit architectonisch oogpunt is een tripje naar Charly’s Chocolate Factory. The Chocolate Factory is net als Rumah Bambu Pengalon een indrukwekkende bamboe constructie en slechts 15 minuten rijden van Candidasa. Zeer de moeite waard!

De sportieve wandelaar kan mooie wandelingen maken langs rijstvelden. Tijdens de wandelingen heeft u prachtige uitzichten en kom je langs pittoreske Balinese dorpjes met vriendelijke bewoners. U kunt deze wandelingen ter plaatse in uw hotel boeken.


Dag 3

Kanto Lampo waterval

Candidasa – Ubud. Deze dag rijdt u van Candidasa naar Ubud. Onderweg komt u langs de indrukwekkende Kanto Lampo waterval. In de namiddag arriveert u in Ubud, het culturele centrum van Bali. 2 overnachtingen in hotel Bali Spirit (type: emerald room) of Ubud Wana (type: wana garden)


Dag 4
Ubud excursie. Op deze dag brengen we u naar het Ubud Apenbos met talloze kleine apen. Daarna maken we een excursie naar twee beroemde tempels, Tirta Empul en Tanah Lot. Tirta Empul is een van de grootste en drukste watertempels in Indonesië, daterend uit de 10e eeuw. De tempel is gewijd aan Vishnu, de hindoegod van water. Hierna gaat u verder naar de beroemde 16e-eeuwse zeetempel Tanah Lot, een van de meest gefotografeerde tempels van Bali.

Tanah Lot

Ubud, het culturele centrum van Bali

Ubud is het culturele centrum van Bali met vele kunst-galerieën. Hier woonde in de eerste helft van de vorige eeuw de in Rusland geboren Duitse primitivistische schilder Walter Spies, die in de jaren 1920 naar Ubud verhuisde. Een andere bekende schilder was de Nederlander Rudolf Bonnet die in de jaren 1930 naar Bali kwam en de ‘Ubud Schilders Groep’ en het beroemde Neka-kunstmuseum oprichtte. Beide schilders waren belangrijk voor de ontwikkeling van Ubud als cultureel centrum. Als u galerieën wilt bezoeken en of schilderijen wilt kopen, is Ubud dè plek op Bali.

Schilderij in Ubud

Naast kunst-galerieën zijn er vele andere artistieke activiteiten in Ubud te zien, zoals zilverwerk ateliers, houtsnijwerk, beeldhouwen en sieraden productie. Je kunt ook schilder lessen nemen, een cursus volgen om sieraden te maken, batik schilderen en kooklessen voor de authentieke Indonesische keuken. Ook zijn er vele yoga klassen voor alle leeftijden en moeilijkheidsgraden. Wil je een makkelijke relaxte klas of juist een zware sessie, al dan niet in combinatie met meditatie training, alles is mogelijk.

Voor diegenen die langer in Ubud willen blijven kan men nog andere activiteiten ondernemen, zoals wandelen en fietsen. De sportieveling kan prachtige wandelingen maken bijvoorbeeld over de Campuhan Ridge met fraaie uitzichten over rijstvelden tijdens een wandeling afdalend naar de vallei.

Ook kan je mooie fietstochten maken. Hiervoor wordt je met een busje de berg opgebracht en fietst heerlijk ontspannen de berg weer af. Onderweg kom je door schilderachtige dorpjes, langs mooie rijstvelden en heb je prachtige vergezichten naar de vulkaan Batur.

‘s Avonds zijn er in Ubud vaak traditionele dansvoorstellingen zoals de Barong, Kecak en Legong dans. De meest dramatische dans is de Kecak. Voor deze dans zingen in sarongs geklede mannen angstaanjagende liederen, terwijl dansers een verhaal uit de Ramayana mythologie nabootsen. Naast dansvoorstellingen wordt er veel muziek gemaakt in Ubud, in café’s en restaurants is ’s avonds vaak live muziek. Zoals je ziet, Ubud heeft voor elk wat wils, het is een hele gezellige plaats.

Ubud


Dag 5
Ubud – Pemuteran.

Bali  kust

 

Op dag 5 wordt u van Ubud naar Pemuteran gebracht via de Alas Kedaton-tempel en nog een ander Apen bos. Ook wordt gestopt bij de Bedugul-markt en de Pura Ulun Danu-tempel. Via prachtige rijstvelden bij Munduk rijdt u naar Pemuteran, een rustig nog niet zo toeristisch dorpje aan de kust. Pemuteran ligt dicht bij Lovina en het nationale park van West Bali.

Duiken bij Pemuteran

Pemuteran is ideaal om te duiken. Bij Pemuteran is het Biorock-rif project gestart, een technologie gebruik makend van lage elektrische stroom op kunstmatige onderwaterstructuren / riffen om de groei van koralen en ander rif-leven te stimuleren. Dit milieu project heeft aantoonbaar koraal doen groeien. Met het mooie koraalrif bij het eiland Menjangan en het internationaal bekroonde Biorock-project is de baai bij Pemuteran waarschijnlijk de beste plek om te duiken en snorkelen op Bali. De zee heeft weinig stroming en biedt prachtige mogelijkheden om de onderwaterriffen te verkennen. U verblijft 3 nachten in hotel Adi Assri (type: luxe premium) of Taman Sari Bali Cottages (type: studio) in Pemuteran.


Dag 6

Nationale Park West Bali

Pemuteran – Jungle trekking in het nationale park West-Bali. Naast duiken en snorkelen is het West Bali Nationale Park een attractie. In het park ziet men een savanne landschap alsmede mangrovebossen. De niet actieve vulkanen Patas en Merbuk in het ernaast gelegen beschermde natuurreservaat domineren het landschap. Het park is vooral interessant voor vogelliefhebbers. Er leven ongeveer 160 soorten vogels in het park, waaronder de bijna uitgestorven Bali Starling. Ook grotere dieren zoals de Banteng, een soort wilde koe, en het Javaanse hert leven er. Het eiland Menjangan voor de kust van Pemuteran, is naar deze herten vernoemd (Menjangan betekent hert in het Bahasa Indonesia). In het park leven verder nog wilde zwijnen en luipaardkatten, maar om die te zien is niet waarschijnlijk. De excursie naar het West Bali Nationale Park duurt ongeveer 3 uur. Men begint om 7 uur ‘s ochtends en omstreeks het middaguur is men terug in het hotel. Tijdens deze excursie brengt men ook nog een bezoek aan de mooie tempelcomplexen Jayaprana en Layon Sari vlakbij Pemuteran.


Dag 7
Pemuteran – eigen programma, geen transport.


Dag 8
Pemuteran – luchthaven. De laatste dag op Bali brengen we u van Pemuteran weer naar de luchthaven in Denpasar voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van uw individuele culturele Bali reis.


Prijs

De prijs voor het bovenstaande programma voor:

 • 2 – 3 personen is US $ 825,00
 • 4 – 6 personen is US $ 750,00
 • Eenpersoonskamer toeslag is  US $ 395,00

Inclusief

 • 7 nachten in een tweepersoonskamer in bovengenoemde hotels
 • Dagelijks ontbijt
 • Vervoer in airconditioned auto volgens programma inclusief brandstof
 • Transfer van luchthaven naar Candidasa op dag 1
 • Transfer Candidasa – Ubud en bezoek Kanto Lampo-waterval op dag 3
 • Excursie Apenbos, Tirta Empul en Tanah Lot met Engels / Nederlands sprekende gids op dag 4
 • Transfer en tour van Ubud naar Pemuteran via Munduk, bezoek Alas Kedaton-tempel, Apenbos, Bedugul markt en Pura Ulun Danu-tempel met Engels / Nederlands sprekende gids op dag 5
 • Jungle trekking Nationale Park West Bali op dag 6
 • Transfer van Pemuteran naar de luchthaven op dag 8

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, donaties, drankjes
 • Maaltijden
 • Hoogseizoenstoeslag
  (juli – 20 september 2020 en 15 december 2020 – 15 januari 2021) = US $ 95, – p.p.
WhatsApp us whatsapp