Noord Sumatra tour 6 dagen

Vanaf: USD 495
Het programma begint in Medan waar u wordt afgehaald van het vliegveld. Vanuit Singapore of Kuala Lumpur is het 1 uur vliegen naar Medan. In Medan verblijft u in hotel Deli River, een eco vriendelijk familie hotel in een tropische tuin, 60 minuten rijden van het vliegveld. De volgende dag rijdt u naar het Gunung Leuser reservaat waar u de orang utans in de jungle kunt zien en krijgt u uitgebreide informatie over de flora en fauna door een locale gids. Na Bohorok vertrekt u naar Brastagi in het Karo hoogland, waar u 2 actieve kunt vulkanen zien. Vervolgens gaat u naar het beroemde Tobameer waar u verblijft op het prachtige eiland Samosir. Aan het einde van de reis wordt u naar het vliegveld gebracht.

Hoogtepunten

Zie de orang utans in hun natuurlijke omgeving, bezoek het mooie eiland Samosir middenin het indrukwekkende Tobameer, traditionele dorpjes van de Toba en Karo Batak, twee actieve vulkanen de Sibayak en de Sinabung. In Medan verblijft u in hotel Deli River in een tropische tuin.

Dag 1

Aankomst Medan.Overnachting in Hotel Deli River gelegen even buiten Medan midden in een tropische tuin. U kunt hier uitrusten van de reis, zwemmen of wandelen. Eventueel kunt u een stadstour door Medan maken.

Dag 2

Medan – Bohorok/Bukit Lawang. (4 uur rijden) Deze dag vertrekt u naar Bohorok / Bukit Lawang in het Gunung Leuser natuurreservaat. In dit indrukwekkende jungle gebied kunt u de Orang Utans zien in hun natuurlijke omgeving. Hiervoor moet een wandeling door de jungle worden gemaakt. Een goede conditie en schoenen met goed goed profiel is vereist. Daarna kunt u nog een 3 uur durende trekking door de jungle maken om meer Orang Utans te zien, Siamang apen met de lange armen, Thomas Leave Monkeys, long tail Macaque, Gibbons, verschillende soorten reptielen en een verscheidenheid aan vogels. Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang Cottages of hotel Rindu Alam of Sam’s Bungalow of Batu Mandi Guesthouse in Bohorok/Bukit Lawang.

Dag 3

Bukit Lawang/Bohorok – Brastagi. (6 uur) In de ochtend vertrek naar Brastagi via een mooie route door de jungle. Brastagi, het bergdorpje in het Karo hoogland, is al sinds de jaren twintig een populair ‘tourist resort’ vanwege het aangename koele klimaat en de mooie omgeving. In Brastagi zijn twee actieve vulkanen, de Sinabung en de Sibayak. Overnachting in Mikie Holiday Resort of Grand Mutiara of Sinabung in Brastagi.

Dag 4

Brastagi – Samosir in het Tobameer. (4 uur rijden + 1 uur met de veerboot)
Mooie route door het Karo Hoogland langs ananas- kruidnagel- en gemberplantages. Onderweg stop bij het Koningshuis van de Batak Simalungun stam in Pematang Purba en de Sipisopiso waterval. In de namiddag aankomst in Prapat aan het Tobameer vanwaar wordt overgestoken naar het beroemde eiland Samosir. De auto gaat mee. 2 overnachtingen in Tabo Cottages (type: Batak Villa) of hotel Toledo Inn of Samosir Villa Resort (type: Deluxe) of Carolina Cottage u kamer ligt direct aan het meer.

Dag 5

Samosir – tour over dit prachtige eiland. Deze dag kunt u de karakteristieke Toba Batak dorpjes Tomok, met de koningsgraven, Ambarita met haar executie tafels en Simanindo voor traditionele Toba dansen bezoeken.

Dag 6

Samosir – airport. (5 uur) De laatste dag van uw Noord Sumatra steekt u weer over met de veerboot van Samosir naar de haven van Prapat. Hierna rijdt u via Pematang Siantar en de plantage route naar het vliegveld voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Het is van belang dat u een namiddag vlucht neemt.

Prijs :

2 – 3 personen US$ 495 per persoon
4 – 6 personen US$ 410 per persoon
7 – 10 personen US$ 340 per persoon

Toeslag eenpersoonskamer US$ 165

De prijs is inclusief :

overnachtingen in goede middenklasse hotels in 2 persoonskamers
ontbijt
vervoer in comfortabele airconditioned minibus of bus
brandstof
chauffeur, zijn maaltijden en overnachtingen
excursies zoals in het programma vermeld
entrée- en parkeergelden
locale gids en permit naar 3 uur jungle trekking in Bohorok in Bohorok/Bukit Lawang
kosten van de veerboot Parapat – Samosir vice versa

Het programma kan zonder probleem worden aangepast. U kunt ons hierover een email sturen naar tours@trijaya-travel.com

WhatsApp us whatsapp