De Indonesische archipel bestaat uit talloze eilanden met de meest uiteenlopende culturen en landschappen. Tri Jaya Tour & Travel verzorgt programma’s op maat over geheel Sumatra, Java, Bali, Lombok, Flores, Komodo en Sulawesi.

Op Sumatra brengen we u naar de mooiste plaatsen van het eiland zoals het Tobameer in de indrukwekkende Toba hooglanden, schilderachtig West Sumatra, tropische eilanden voor de kust, het orang utan rehabilitatie centrum in Bohorok, waar u de orang utans in hun natuurlijke omgeving kunt zien en de olifanten in Tangkahan.

Vulkanen kunt u beklimmen in Brastagi en voor de duikliefhebbers is het eiland Weh ideaal methaar witte zandstranden, kristalhelder water, koraalriffen en prachtige onderwaterwereld. Het Tobameer in de Batak hooglanden in Noord Sumatra is wereldberoemd, het is het grootste meer in Zuid-Oost Azië en ook één van de meest spectaculaire, omringd door hoge bergen en met het prachtige eiland Samosir in het midden. Als we afdalen vanaf de bergen zien we het meer schitteren in al zijn schoonheid.

De Nederlandse schrijver Rudy Kousbroek noemde het Tobameer zelfs “de mooiste plek op aarde”.Net als de Batak hooglanden zijn de hooglanden van de Minangkabau in West Sumatra onbeschrijflijk mooi. Wanneer men nog meer tijd heeft kan men naar het indrukwekkende natuurreservaat Kerinci Seblat gaan waar nog steeds de Sumatraanse tijger in het wild leeft.

Behalve reizen door het prachtige Sumatra verzorgen wij Culturele Tours. Voor diegenen met persoonlijke herinneringen aan Sumatra en voor historisch geïnteresseerden, organiseren we speciale culturele- en architectuur tours naar de Maleise, Batak en Minangkabau stammen alsmede naar plekken van de koloniale geschiedenis. Door Medan verzorgen we een unieke architectuur tour langs de nog bestaande vooroorlogse gebouwen aan de hand van onze stadsgids ‘Tours through historic Medan and its surroundings’. Koloniale architectuur kan nog steeds worden gevonden op plantages, in bedrijfsgebouwen en vooroorlogse huizen. Het is de andere, onbekende kant van Sumatra. Wij vertellen het verhaal en brengen u er naar toe.

Talloze mensen hebben op een of andere manier binding met Indonesië. Veel van onze gasten die met ons hebben gereisd waren op zoek naar het verleden, van henzelf of hun ouders of grootouders. Velen waren op zoek naar de locaties van voormalige Japanse burger interneringskampen. Tijdens de Japanse tijd van 1942-45 waren ruim 200.000 Europeanen, meest Nederlanders, geïnterneerd in omheinde kampen, vaak gevestigd in bestaande woonwijken, maar ook in tijdelijke voorzieningen van houten barakken. De locaties van deze kampen zijn vaak niet bekend, daarbij is er meestal niets meer van te zien tenzij het kamp in een bestaande woonwijk was gevestigd, maar dan nog is het zeer moeilijk te vinden. Toch is het voor veel mensen van emotioneel belang de locatie te bezoeken. Wij weten de locaties en brengen u er naar toe. Voor diegenen op zoek naar de plaatsen van hun familie geschiedenis, verzorgen wij speciale ‘nostalgie’ reizen.

Naast Sumatra organiseren we op maat gemaakte programma’s over Java, Sulawesi, Bali, Flores en Komodo. Het was in de provincie West Java waar Indonesië de eerste belangerijke contacten maakte met de buitenwereld, beginnend met handelaren uit India en China, later met Europeanen. Nu nog kunnen we de forten zien in Banten, de herinneringen aan de eerste versterkte fortificaties van de Nederlanders. Jakarta is het commerciële en ambtelijke centrum van Indonesië. Van Bogor – met haar wereldberoemde plantentuin – oostwaarts gaande, komt u door de stad Bandung, waar nog steeds koloniale architectuur in art déco style is te vinden.

De mooiste treinreis in Indonesie is het traject tussen Bandung en Jogyakarta met prachtige panorama’s van lieflijke Javaanse landschappen, mooie rijstterrassen en indrukwekkende bergen.

Na deze onvergetelijke treinreis arriveert u in Jogyakarta, het culturele centrum van Java. In Jogyakarta staathet beroemde 18e eeuwse ‘Kraton’, het paleis van de sultan Jogyakarta. De verschillende religieuze invloeden van Boeddhisme, Hindoe en Islam resulteerde in de constructie van indrukwekkende tempels zoals de Borobudur en de Prambanan bij Jogyakarta.De oudste Hindoe tempels in Indonesië liggen twee duizend meter boven zee niveau op het koele Dieng plateau.

Surabaya, de hoofdstad van de provincie Oost Java, is de tweede stad van Indonesië. De nog steeds actieve vulkaan Bromo ligt op een dagreis afstand van Surabaya. Het is een onvergetelijke belevenis op de top te staan van deze bijna 2400 meter hoge berg.

Vanuit Java kunt u oversteken naar Bali, Lombok en de Gili-eilanden.

Bali, ook wel genoemd het bloemen eiland, ligt net ten zuiden van de evenaar. Het eiland is vooral beroemd vanwege haar unieke Hindoe cultuur, indrukwekkende tempels en paradijselijke stranden.

Vanaf de 15e eeuw, toen het Javaanse Majapahit koninkrijk werd verwoest, verhuisden intellectuelen, artiesten en handwerkslieden naar Bali, waar zij de Hindu cultuur in stand hielden. Tot de jaren 1950 was Bali in feite nauwelijks veranderd. Nu is het een van de beroemdste vakantie bestemmingen ter wereld met paradijselijke stranden en heerlijke hotels.

In Oost Indonesië verzorgen we programma’s over het prachtige eiland Flores met haar indrukwekkende natuur, witte stranden en kristal helder water, ideaal voor snorkelen en duiken.Een van de hoogtepunten van Flores is de Kelimutu krater met drie vulkanische meren. Ook kunnen we op Flores de Liang Bua grotten zien waar de korte Homo Floresiensis (de hobbit), de oudste mens van Indonesië, is opgegraven.

Naast Flores ligt het eiland Komodo, bekend van de Komodo draak, die u hier in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Dit grootste levende reptiel op aarde woont op 3 eilanden Rinca, Padar en Komodo en sommige delen van West Flores.

Eveneens in Oost Indonesië ligt het beeldschone eiland Sulawesi waarvan het prachtige Toraja hoogland het meest bekend is. In de zeventiende eeuw waren Makassar in het zuiden en Manado in het noorden al belangrijke handelshavens voor de Portugezen en later voor de Nederlanders. Hierdoor waren zowel Zuid als Noord Sulawesi al honderden jaren in contact met buitenlanders.

Dit in tegenstelling tot de mensen van Toraja in het binnenland, een bijna onbekend bergvolk, met hun angstaanjagende traditie van koppensnellen.De zeevarende Buginezen en Makassarezen zeilden eeuwenlang naar de specerij eilanden, en kwamen zelfs tot aan de noordoostkust van Australië. In Makassar kan men nog het indrukwekkende Fort Rotterdam zien, een overblijfsel uit de VOC periode.

Door alle genoemde regio’s verzorgen wij op maat samengestelde programma’s op basis van uw speciale wensen. Voor reacties van onze gasten die met ons door deze gebieden hebben gereisd nodigen wij u uit de verhalen op tripadvisor te lezen waarvan bijgesloten link: https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g297725-d7368674-Reviews-or10-Tri_Jaya_Day_Tours-Medan_North_Sumatra_Sumatra.html#REVIEWS

WhatsApp us whatsapp