Ben je van plan om naar Indonesië te reizen? Wanneer je over Indonesië hoort, denk je het eerst aan Bali.

Inderdaad, Bali heeft prachtige stranden, heerlijk eten en fijne hotels, maar het is niet de enige bestemming die Indonesië te bieden heeft. Een van de mooiste eilanden is Sumatra, dat is echt ongelooflijk! Daarom schrijf ik over Sumatra, zo’n prachtig eiland!re

Indonesië is een van de mooiste reisbestemmingen in Zuidoost-Azië die je niet moet missen. Het is ‘s werelds grootste archipel en bestaat uit 17.000 eilanden in een grote verscheidenheid waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reis met natuur en cultuur, dan is een Sumatra tour ideaal. Daarom moet je zeker naar Sumatra komen als je Indonesië wilt bezoeken.

Waar ligt Sumatra?

Het eiland Sumatra ligt in Zuidoost-Azië , in Indonesië, ten westen van Java en tussen de Straat van Malakka en de Indische Oceaan. Het is een langwerpig eiland gelegen naast Maleisië en Singapore. Het meest zuidelijke punt van Sumatra ligt dichtbij Java met de hoofdstad Jakarta. Noord Sumatra ligt naast moderne steden zoals Kuala Lumpur en Singapore. Ondanks dat het relatief dicht bij deze moderne metropolen ligt heeft Sumatra zijn tradities en unieke karakter behouden.

Waarom zou je naar Sumatra reizen?

Sumatra is het zesde grootste eiland ter wereld, ook al is het niet zo bekend als Bali, het heeft extra veel te bieden. Juist omdat het toerisme op Sumatra minder ontwikkeld is dan op Bali is het de moeite waard om te verkennen. Sumatra is een tropisch eiland met witte stranden, prachtige natuur, meren, vulkanen en ook moderne steden. In Sumatra leven nog orang-oetans, tijgers, olifanten en neushoorns vrij in de natuur. Het eiland heeft de meest diverse landschappen met werkende vulkanen, dichte jungle en paradijselijke stranden.

Hieronder geven we een kijkje in enkele fantastische tours die je door Sumatra kunt maken.

Prachtige Sumatra Tours

Hieronder volgt een lijst met hoogtepunten van een reis door Sumatra, Indonesië.

Oog in oog met orang-oetans in Bukit Lawang

Boven aan de lijst van je Sumatra tour zie je de orang oetans in hun natuurlijke omgeving. Onder begeleiding van ervaren gidsen kun je orang oetans spotten in het nationale park en zien hoe ze hangend aan een tak een banaan eten. Naast

orang-oetans kun je op Sumatra ook andere jungle dieren zien zoals de Siamang aap, Thomas Leaf apen en vele tropische vogels. Na de jungle tour kun je genieten van het heerlijke Indonesische eten en tropische vruchten!

Noord Sumatra Tour

Als je een goede indruk van Sumatra wilt krijgen is de Noord Sumatra Tour het perfecte programma. Je Sumatra avontuur begint in een ontspannen verblijf in een mooi hotel in een tropische tuin. Hierna vertrek je langs eindeloze palmolie-, rubber- en cacaoplantages naar het prachtige Tobameer. Onderweg kom je door het historische stadje Pematang Siantar.

Vanaf de bergen daal je af naar het Tobameer waarna je vervolgens met de veerboot oversteekt naar het eiland Samosir middenin het meer. Je overnacht in een fijn hotel op het eiland en de volgende dag verken je dit prachtige eiland, je gaat naar authentieke Toba Batak dorpjes, oude koningsgraven en ziet culturele activiteiten zoals Toba muziek, dansen en huisindustrie zoals het weven van de ‘ulos’, dit zijn lokale geweven doeken. Ook zie je tijdens deze tour vulkanen en watervallen, alsmede ananas-, gember- en kruidnagelplantages. Verder breng je tijdens deze tour nog een dag door in het natuurreservaat bij Bukit Lawang waar je orang oetans in het wild kunt zien.

Noord Sumatra Olifanten Jungle Tour

Wanneer je in de jungle met olifanten kennis wilt maken dan is deze Sumatra tour perfect voor jou. In dit programma breng je enkele dagen door in een een lodge in de jungle en kun je met olifanten wandelen en met ze baden in de rivier. Als je van de jungle houdt, douchen onder een waterval en zwemmen met olifanten dan is dit de perfecte tour voor jou.

Noord- en West-Sumatra-tour

Voor diegenen die nog veel meer van Sumatra willen ontdekken is de 15daagse Noord- en West Sumatra tour ideaal. Tijdens deze fantastische tour reis je dwars door de bergketen Bukit Barisan van Sumatra met ondoordringbare jungle, je ziet eindeloze jungle, plantages, vulkanen, meren en rivieren ontdekt de authentieke Sumatra cultuur van de Batak en Minangkabau stammen. En je ziet steden als Medan met haar Nederlandse, Engelse, Chinese en Maleise architectuur.

Medan City Tour

Als je nieuwsgierig bent naar stadsgeschiedenissen dan is de historische stad Medan interessant. Tijdens deze stadstour zie je het verhaal over Medan en wordt je geleid langs de nog bestaande voororlogse Maleise, Chinese en Nederlandse architectuur van Medan.

Conclusie

Een reis naar Indonesië is zeer de moeite waard en met name naar Sumatra. Een fantastische reis door Indonesië en Sumatra kun je boeken bij Tri Jaya Tour & Travel. Tijdens deze reis ontmoet je gastvrije mensen en maak je kennis met het echte Indonesië en Sumatra.

WhatsApp us whatsapp