Wanneer je over Indonesië hoort, denk je het eerst aan Bali.

Bali heeft prachtige stranden, heerlijk eten en fijne hotels, maar het is niet de enige bestemming die Indonesië te bieden heeft. Een van de mooiste eilanden is Sumatra.

Sumatra is een tropisch eiland met witte stranden, prachtige natuur, meren, vulkanen en ook moderne steden. In Sumatra leven nog orang-oetans, tijgers, olifanten en neushoorns vrij in de natuur. Het eiland heeft de meest diverse landschappen met werkende vulkanen, dichte jungle en paradijselijke stranden.

Onder begeleiding van ervaren gidsen kun je orang oetans spotten in het nationale park. Naast orang-oetans kun je op Sumatra ook andere jungle dieren zien zoals de Siamang aap, Thomas Leaf apen en vele tropische vogels.

Noord Sumatra Tour

Als je een goede indruk van Sumatra wilt krijgen is de Noord Sumatra Tour het perfecte programma. Je begint de tour in Hotel Deli River in een tropische tuin. Hierna vertrek je langs eindeloze palmolie-, rubber- en cacaoplantages naar het prachtige Tobameer. Onderweg kom je door het historische stadje Pematang Siantar.

Vanaf de bergen daal je af naar het Tobameer waarna je vervolgens met de veerboot oversteekt naar het eiland Samosir middenin het meer. Je overnacht in een fijn hotel op het eiland en de volgende dag verken je dit prachtige eiland, je gaat naar authentieke Toba Batak dorpjes, oude koningsgraven en ziet culturele activiteiten zoals Toba muziek, dansen en huisindustrie zoals het weven van de ‘ulos’, dit zijn lokale geweven doeken. Ook zie je tijdens deze tour vulkanen en watervallen, alsmede ananas-, gember- en kruidnagelplantages. Verder breng je tijdens deze tour nog een dag door in het natuurreservaat bij Bukit Lawang waar je orang oetans in het wild kunt zien.

Noord Sumatra Olifanten Jungle Tour

In dit programma breng je enkele dagen door in een een lodge in de jungle en kun je met olifanten wandelen en met ze baden in de rivier.

Noord- en West-Sumatra-tour

Voor diegenen die nog meer van Sumatra willen zien is de 15daagse Noord- en West Sumatra tour ideaal. Tijdens deze tour reis je dwars door de bergketen Bukit Barisan van Sumatra met ondoordringbare jungle, je ziet plantages, vulkanen, meren en rivieren en  de authentieke Sumatra cultuur van de Batak en Minangkabau stammen.

Medan City Tour

De historische stad Medan is interessant. Tijdens deze stadstour zie je het verhaal over Medan en wordt je geleid langs de nog bestaande voororlogse Maleise, Chinese en Nederlandse architectuur van Medan.

 

WhatsApp us whatsapp