Bukittinggi

Bukittinggi in de Minangkabau Hooglanden

Nu zijn we in het land van de Minangkabau met haar matrilineair systeem waar vererving via de vrouw gaat. De echtgenoot trekt in bij de familie van de vrouw. Interessant is de combinatie van de Islam, die sterk patriarchaal is, met het matriarchale systeem van de Minangkabau. Bukittinggi ligt hoog in de bergen van waaruit we mooie excursies kunnen maken in de omgeving, zoals naar het Harau natuur reservaat, het Minangkabau paleis in Pagaruyung en naar het meer van Singkarak. Vlakbij  Bukittinggi ligt het dorpje Pandai Sikat waar de locale bevolking fraai houtsnijwerk maakt en stoffen weeft.

Aan de andere kant van de diepe vallei Ngarai Sianok of ‘Karbouwengat’ naast Bukittinggi, is het pittoreske  dorpje Kota Gadang met vele oude huizen waar de bewoners mooi zilverwerk maken. Van hier uit kunnen we verder reizen naar een van de andere hoogtepunten in West Sumatra, het mystieke meer van Maninjau, ongeveer twee uur rijden vanaf Kota Gadang.


Bukittinggi Big Ben

Een van bekendste gebouwen van Bukittinggi is de kloktoren genaamd Big Ben. Het vriendelijke stadje in het mooie Minangkabau hoogland van West Sumatra is een prettige plaats om enkele dagen te verblijven. Tijdens de Nederlandse tijd heette  Bukittinggi Fort de Kock.

Van hieruit kunt u mooie tochten maken in de omgeving zoals naar het Harau natuur reservaat, het Minangkabau paleis in Pagaruyung en het meer van Singkarak.


Sado

Bukittinggi is een van de weinige steden op Sumatra waar u kunt rijden in een ‘sado’.

Het rijtuigje of sado (dos a dos oftewel rug aan rug) is een leuke traditionele en praktische wijze van transport in de stad.

Onze tours

Een reis naar Bukittinggi en / of zijn omgeving is opgenomen in de volgende pakketten:

10 dagen Sumatra

minimum tour-duur van 8 dagen wordt geadviseerd.

U kunt hier boeken