Het Tobameer op Sumatra – bezoek dit indrukwekkende wonder der natuur

Een vredig vulkanisch meer op Sumatra

Het kratermeer Danau Toba in de Batak hooglanden is wereldberoemd en ligt ongeveer vijf uur rijden van Medan. Er zijn twee wegen om vanuit Medan naar het Tobameer te gaan. Eén route voert via Brastagi in de Karo hooglanden en de andere route langs de rubber- en palmolie plantages en Pematang Siantar.

Danau Toba is het grootste meer in Zuid-Oost Azië en ook één van de meest spectaculaire, omringd door hoge bergen en met het grote eiland Samosir in het midden. Als we afdalen vanaf de bergen zien we het meer schitteren in al zijn schoonheid. De Nederlandse schrijver Rudy Kousbroek noemde het Tobameer zelfs, ‘de mooiste plek op aarde’.

Mooie plaatsen op Samosir om te bezoeken


Tuk Tuk

De meeste bezoekers blijven op het schiereiland Tuk Tuk op Samosir, genoemd naar de taalkundige Herman Neubronner van der Tuuk. Over het algemeen blijft men verscheidene dagen op Samosir om het eiland te ontdekken, de traditionele Batak dorpjes te bezoeken, te zwemmen in het meer en naar de hete bronnen in Pangururan te gaan.

Tomok

De haven waar we aankomen op Samosir is Tomok, bekend om zijn oude Batak Konings graven. Het belangrijkste graf is de tombe van Koning Sidabutar, die leefde in de tweede helft van de 19e eeuw en die het Christendom op het eiland invoerde.


Ambarita

In Ambarita was de gerechtsplaats. Hier kan men nog megalithische stenen tafels zien waar de mensen recht spraken volgens het lokale adat recht. Er zijn ook oude executie tafels waarop het vonnis werd voltrokken. Dit vonnis was tamelijk hard aangezien de gevangenen meestal werden onthoofd.

Simanindo

In het dorpje Simanindo worden dagelijks traditionele ‘Tortor’ en ‘Sigalegale’ Batak dansen opgevoerd. Mooie Batak muziek wordt live uitgevoerd. Een houten marionetten pop die een overleden zoon voorstelt wordt bewogen door draden. Na de dans voorstelling kunt u het interessante Batak museum bezoeken.


Pangururan

Het dorpje Pangururan ligt op de punt van Samosir waar het eiland met het vaste land verbonden was. In het verleden was Samosir een schiereiland maar gedurende de koloniale tijd is een smal kanaal gegraven zodat zeilboten rond Samosir konden zeilen. Hiermee werd Samosir een eiland. Vanuit Pangururan kunt u naar de hete bronnen van de berg Belirang gaan. Het is een genot om te ontspannen in het hete zwavelwater van de bronnen.

Reis comfortabel naar het Tobameer met Tri Jaya Tour & Travel

Tours naar het Tobameer. Het Tobameer is zo indrukwekkend dat duizenden toeristen verliefd zijn geworden op deze prachtige bestemming. Neem contact op met Tri Jaya Tour & Travel om op een voordelige en comfortabele manier naar dit natuur wonder te reizen.