Bohorok

Bukit Lawang aan de Bohorok rivier

Vanaf 1973 bestaat in Bohorok / Bukit Lawang in het Gunung Leuser Nationale Park op  Sumatra – het orang utan rehabilitatie centrum, waar orang utans kunnen worden gezien in de jungle. Voormalige gevangen genomen orang utans worden hier vrijgelaten, terug in hun natuurlijke omgeving. Nadat de voederplaats is afgeschaft kan men nu orang utans zien tijdens een wandeling door de jungle met een gids. De kortste trek is 2 tot 3 uur.

Orang utans

Slechts op twee plaatsen ter wereld kan men orang utans in het wild zien, in Bohorok / Bukit Lawang in het Gunung Leuser nationale park in Indonesie en op Borneo.

Volwassen Orang Utan
Vanuit de gehele wereld komt men naar Bohorok om deze mooie vriendelijke dieren te zien. Naast Orang Utans kunt u hier ook de Siamang (lange arm apen), Thomas Leave apen, de Langstaart Macaque, Gibbons, kleine hertjes zoals het Muis-Hert, verschillende soorten reptielen en een varieteit aan vogels zien.
Thomas Leave Aap

Chevrotains, ook bekend als Muis-Hert.

Een jungle tocht van verscheidene dagen met overnachting in de jungle kan ook geregeld worden.
Bahorok Jungle Trek
Jungle trek bij Bohorok

Jonge orang utan

Overstroming

In november 2005 was er een overstroming van de Bohorok rivier waardoor het dorp Bukit Lawang gedeeltelijk werd weggespoeld. Daarna is de rivier gekanaliseerd en zijn er vele nieuwe accommodaties gebouwd.

Boek een fascinerende jungle trek

U kunt met een locale gids jungle tochten van een aantal uren, een hele dag of meerdere dagen maken.
U kunt hier boeken