Bohorok

Bukit Lawang aan de Bohorok rivier

Aan de wild stromende Bohorok rivier ligt het dorpje Bohorok/Bukit Lawang, bekend door het zogenaamde orang utan rehabilitatie centrum. In het orang utan rehabilitatie centrum (opvang gebied) worden gevangen genomen orang utans weer vrij gelaten en bijgevoerd totdat zij zich zelf weer helemaal kunnen redden in het oerwoud. De voederplaats ligt in de jungle en is 2 keer daags te bezoeken, om 8 uur ‘s ochtend en om 3 uur ‘s middags. De plek ligt bergopwaarts, het is een wandeling van ongeveer drie kwartier vanuit Bukit Lawang. Het laatste gedeelte is een vrij steile klim tegen de berg. Tijdens de wandeling moet u de Bohorok rivier oversteken, u wordt dan per kano overgezet.

Orang utans

Dit voederen in de ochtend en middag werd een grote toeristen attractie op Sumatra. Slechts op twee plaatsen ter wereld kunnen orang utans in het wild worden gezien, in Bohorok / Bukit Lawang en op Borneo.

Volwassene Orang Utan
Van over de hele wereld komen mensen om deze mooie vriendelijke dieren te zien. Naast Orang Utans kunt u hier ook de Siamang (lange arm apen), Thomas Leave apen, de Langstaart Macaque, Gibbons, kleine hertjes zoals het Muis-Hert, verschillende soorten reptielen en een varieteit aan vogels zien.
Thomas Leave Aap

Chevrotains, ook bekend als Muis-Hert.

Aansluitend aan het bezoek aan de voederplaats kunt u een jungle tocht maken van enkele uren. Een tocht van verscheidene dagen met overnachting in de jungle kan ook geregeld worden.

Jonge orang utan

Overstroming

In november 2005 was er een overstroming van de Bohorok rivier waardoor het dorp Bukit Lawang gedeeltelijk werd weggespoeld. Daarna is de rivier gekanaliseerd en zijn er vele nieuwe accommodaties gebouwd.

Boek een fascinerende jungle trek

U kunt met een locale gids jungle tochten van een aantal uren, een hele dag of meerdere dagen maken.
U kunt hier boeken